Skoči na glavno vsebino

Tehniški dan – ODLOČIM SE IN POSTAVIM ZA DRUGE IN ZASE 2017

{phocagallery view=category|categoryid=231|imageid=5953}Tehniški dan smo namenili tematiki medvrstniškega nasilja. V prvem delu smo si ogledali nizozemski film ŠE ŽAL TI BO!, ki  nas ni pustil brezbrižne in je v nas vseh, tako učencih kot učiteljih, vzbudil precej močna čustva.

Predvsem pa je bil film tudi odlična iztočnica za nadaljnji  pogovor v razredu, čemur smo namenili drugi del tehniškega dne. Zgodbo filma in naša razmišljanja smo sestavili v skupni filmski trak, ki ima začetek spodaj na stopnišču in se nadaljuje po šoli do večnamenskega prostora. Tako so naša razmišljanja na ogled tudi ostalim obiskovalcem šole, predvsem pa v razmislek nam, ki v skupnih prostorih vsak dan znova skupaj preživimo velik del časa.

Hvala tudi Ingrid Klemenčič, mag. socialne pedagogike in avtorici priročnika Jaz, ti, mi, za nenasilje vsi, ki nam je pomagala pri odkrivanju poti do boljših medsebojnih odnosov.

 

NE GLEDE NA VSE, KAR SE DOGAJA OKROG NAS, IMAMO VEDNO IZBIRO. IZBIRAJMO LJUBEČE, PRIJAZNE  ODNOSE IN SE VSAK ZA SEBE TRUDIMO, DA POSTAJAMO VSAK DAN BOLJŠI.

Barbara Perme, svetovalna delavka

{phocagallery view=category|categoryid=231|limitstart=0|limitcount=0} 

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost