Skoči na glavno vsebino

Folklorni nastop ob materinskem dnevu

Zadnji dan v mesecu marcu smo s folklornim krožkom pripravili nastop v prvi vrsti za vse mamice, ki so v tem mesecu kar dvakrat praznovale svoj praznik. Člani folklornega krožka pa smo mamicam podarili še eno darilo in voščilo, ki smo ga spletli iz ljudskih plesov, starih iger, pesmi, glasbe in deklamacije.

Prva se je predstavila najmlajša skupina, ki je stare igre povezala s plesom. Sledila je točka, kjer so se starejši plesalci poigrali le z enim plesom – plesom ZIBENŠRIT. Folklorniki iz Žabnice so našli »rinčico« in prav vsaka deklica jo je med plesom in pesmijo žela imeti. Za konec pa smo povabili še mladinsko skupino AFS Ozara iz Kranja. Dobro so plačali godcu, da je »špilal« tiste gorenjske plese, ki so jih sami ukazali. Ko je godcu zmanjkalo denarja je bilo prireditve konec.

Komentar gledalke Marije Hafnar:

Po dveh minulih praznikih žensk (8. marcu – dnevu žena in 25. marcu – materinskem dnevu) so v OŠ Stražišče Kranj pripravili nastop folklornih skupin, od najmlajših prvošolčkov do srednješolske skupine AFS OZARA Kranj. Vmes so nastopali plesalci različnih starosti (pravzaprav mladosti) iz Stražišča, Žabnice in kranjskega okoliša.

Babicam in dedkom so obudili spomine na igrive otroške dni, ko še niso poznali mobitelov, računalnikov, iPadov…

Staršem pa so predstavili nekdanje otroške igre, plese in glasbo, ki jo je iz harmonike izvabil mladi harmonikar Peter Hafnar.

Začutili smo medgeneracijsko sodelovanje plesalcev, harmonikarjev ter gledalcev in poslušalcev pod mentorstvom učiteljic Barbare Rozman in Justine Repina.

Hvala za prijetno doživetje,
babica Marija Hafnar.

{phocagallery view=category|categoryid=114|limitstart=0|limitcount=0}

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost