Skoči na glavno vsebino

Pravilnik o spremembah Pravilnika o sprejemu otrok v vrtec – velja od 18.3.2023

Pozdravljeni,

obveščamo vas, da je Mestni svet Mestne občine Kranj na 3. seji dne 15. 3. 2023 sprejel Pravilnik o spremembah Pravilnika o sprejemu otrok v vrtec (Uradni list RS, št. 32/23), ki velja od 18. 3. 2023 dalje. Ta Pravilnik o sprejemu otrok v vrtec ureja postopek sprejema otroka v Kranjske vrtce, v vrtce pri OŠ in vrtce s koncesijo na območju Mestne občine Kranj.

Sprememba je sledeča:

V Pravilniku o sprejemu otrok v vrtec (Uradni list RS, št. 17/14 – uradno prečiščeno besedilo UPB2, 11/15, 1/17, 77/17, 14/23) se spremeni 27a. člen, tako da se po novem glasi:

»V primeru podaljšanja starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela, veljavna pogodba med vrtcem in starši, po pravnomočnosti odločbe o podaljšanju starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela, preneha veljati.

V primeru iz prejšnjega odstavka, se mesto za otroka, ki je do pravnomočnosti odločbe iz prvega odstavka tega člena, že bil sprejet v vrtec, rezervira do izteka podaljšanja starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela, vendar največ za 3 mesece, šteto od pravnomočnosti odločbe iz prvega odstavka tega člena. 

To določilo velja samo za starše otrok, za katere je Mestna občina Kranj po veljavnih predpisih dolžna kriti del cene programa vrtca.«

Pravilnik o spremembah Pravilnika o sprejemu otrok v vrtec-marec 2023-Uradni list RS

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost