Skoči na glavno vsebino

Prvi sestanek šolskega parlamenta

V četrtek, 17. 10. 2013, smo imeli predstavniki razredov 7. šolsko uro prvi šolski parlament. Najprej smo se zahvalili bivši predsednici šolske skupnosti Urški Tepuš, ki je lani dobro predstavljala našo šolo.

Dogovorili smo se, kakšne so naloge šolske skupnosti. Ker smo prvi sestanek izvedli med tednom otroka, je beseda nanesla tudi na nas, otroke. V šoli so nas v tednu otroka malo pocrkljali s šolsko prehrano in spraševanjem v manjšem obsegu.

Med drugim ponovno sodelujemo v dobrodelni akciji: Nivea ”Podajte nam roko”. Pri tej akciji učenci narišemo roko, Nivea pa za vsako roko prispeva 0,5 evra. Vsi učenci vabljeni k čim večjem sodelovanju.

Tudi letos zbiramo zamaške, ogromna, nova, lepa škatla se že pridno polni. Hvala vsem.

Ponovno sodelujemo v znani akciji Anina zvezdica. Lanska akcija je obrodila krasne sadove: zbrali so 62 ton hrane, to je 3109 paketov in obdaritev 1800 družin iz cele Slovenije.

Ker si želimo zarisati lepši svet, zbiramo male šolske potrebščine (svinčnike, radirke, šilčke) za indijsko šolo Piali Ashar Alo (v prevodu Luč upanja). Ključni cilj zbiralne akcije je ozaveščanje naših učencev o drugih kulturah in razmerah po svetu in zavedanje, da lahko k pozitivnim spremembam v svetu in preko svojih meja pripomoremo tudi mi.

V koliko ste pripravljeni sodelovati, lahko prispevate:

1 SVINČNIK + 1 RADIRKO ali SVINČNIK + ŠILČEK

Za sodelovanje se vam že za vnaprej zahvaljujemo.

Komaj čakamo, da se bomo na naslednjem sestanku pogovarjali o sadovih preteklega dela in da bomo na svojo dobrodelnost še naprej lahko ponosni.

Namesto zaključka: dobrodelnost bomo lahko kronali z udeležbo in sodelovanjem na novoletnem bazarju, kjer bomo pomagali šolskemu skladu.

Ps.: Hvala šolski skupnosti za nov zvonec.

V imenu šolskih novinarjev: Tjaša Moroz, Jerca Trampuž, 8. a

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost